Wat te verwachten bij de voorbereiding op een bovenooglidcorrectie

Operatie aan het bovenste ooglid, ook bekend als blepharoplastie, is een populaire cosmetische procedure die wordt gebruikt om tekenen van veroudering rond de ogen te verminderen. Voordat je besluit om deze delicate operatie te ondergaan, is het belangrijk om te begrijpen wat de procedure inhoudt en hoe je zich erop moet voorbereiden. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste stappen om je voor te bereiden op een bovenooglidcorrectie.

Overleg met je oogarts of plastisch chirurg

De eerste stap voordat je een cosmetische ingreep ondergaat, is een gesprek met een oogarts of plastisch chirurg die gespecialiseerd is in bovenooglidcorrectie. Zo kun je al je vragen laten beantwoorden en te weten komen of de procedure voor je geschikt is. Tijdens dit consult zal je arts je lichamelijke conditie en medische voorgeschiedenis beoordelen om te bepalen of chirurgie van het bovenooglid voor je veilig is. Hij of zij zal ook de risico’s van de ingreep uitleggen en mogelijke alternatieven bespreken die beter bij je passen.

Voorbereiding voor de operatie

Voor een succesvol resultaat van je operatie is het noodzakelijk dat je alle instructies van je arts vóór de operatie opvolgt. Afhankelijk van het type anesthesie dat tijdens de ingreep wordt gebruikt, kan het nodig zijn dat je voor het geplande tijdstip van de ingreep vast of vooraf bepaalde medicijnen inneemt. Bovendien, als je contactlenzen draagt, zorg er dan voor dat je deze ten minste een week voor je afspraak datum niet meer gebruikt, zodat ze de tijd hebben om zich volledig in je ogen te nestelen voordat ze tijdens de operatie aan vreemde stoffen worden blootgesteld.

Stoppen met roken

Het is keer op keer bewezen dat roken een van de slechtste gewoonten is bij het herstel van een chirurgische ingreep, vooral bij een cosmetische ingreep zoals een blepharoplastie. Roken kan het genezingsproces aanzienlijk vertragen door de negatieve effecten op de bloedsomloop en het zuurstofgehalte in het lichaamsweefsel rond de incisies die bij dergelijke operaties worden gemaakt. Voor een snel herstel na een bovenooglidcorrectie moet je ten minste twee weken van tevoren stoppen met roken, zodat er geen sporen van nicotine achterblijven in het lichaamsweefsel rond de incisies als de genezing postoperatief begint.                              

Chirurgie van het bovenooglid kan een geweldige manier zijn om tekenen van veroudering rond de ogen te verminderen en patiënten te helpen er jeugdiger en alerter uit te zien. Het is echter essentieel dat toekomstige patiënten zich goed voorbereiden op zo’n delicate operatie door eerst te overleggen met hun oogarts of plastisch chirurg, geen contactlenzen te gebruiken, de instructies voor de operatie te volgen en te stoppen met roken vóór de afspraak. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunnen patiënten er zeker van zijn dat ze een weloverwogen beslissing nemen over een bovenooglidcorrectie en dat ze van tevoren alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om geen complicaties te krijgen tijdens of na de operatie.

Bron: Faceland.